Verplicht in auto in Spanje

Er gelden in elk land specifieke regels welke items of spullen je mee moet hebben in je auto. Let daar goed op als je op vakantie naar het buitenland gaat.

In Spanje ben je verplicht om de volgende zaken in je auto beschikbaar te hebben;

  • Gevarendriehoek
  • Veiligheidshesje
  • Reservewiel

Vooral het reservewiel is iets wat veel Nederlanders vaak vergeten. Bij veel nieuwe auto’s wordt helemaal niet meer standaard een reservewiel meegegeven, omdat dit ruimte bespaart. Check welke regels precies voor jouw auto gelden.

Let er verder op dat er in Spanje in het verleden dievenbendes actief waren die automobilisten verleidden om te stoppen, en vervolgens hen beroofden. Kijk dus goed uit alvorens je langs de weg stopt.

4.5/5 - (2 stemmen)

2 gedachtes over “Verplicht in auto in Spanje

  1. Geachte, in vele auto’s zijn geen reserve wielen meer aanwezig kan ik u dan vragen wat wij moeten doen daarvoor alvast bedankt

    1. In vrijwel alle nieuwe auto’s is er een vervanger voor een reservewiel, namelijk een spuitbus waarmee de lekke band gevuld kan worden met schuim en daarmee tijdelijk weer is opgeblazen, en kan worden doorgereden naar het eerst volgende hulppunt. De spuitbus geeft ook invulling aan de eis van het hebben van een reservewiel.
      Redactie Tolberekenen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *