Spanje toltarieven

In Spanje wordt op de hoofdsnelwegen tol geheven. De hoogte van de toltarieven valt mee. De ANWB heeft een eenvoudig overzicht gemaakt van aan welke toltarieven je ongeveer moet denken, als je door Spanje rijdt. Sinds enkele jaren is het aantal tolwegen in Spanje aanzienlijk afgenomen. Belangrijke snelwegen, zoals de autopista Costa del Sol (AP-7), zijn voor het grootste deel tolvrij geworden.

BestemmingToltarieven (vanaf Frankrijk)
Barcelona / Costa Brava€ 16,00
Tarragona / Costa Dorada€ 21,00
Valencia / Costa Blanca€ 47,00
Cartagena / Costa del Sol€ 51,00
Gibraltar/Marokko€ 55,00

Bron: ANWB

Op de website Autopistas Espagnolas vindt u een overzicht van de Spaanse autopistas waar tol moet worden betaald. Op de kaart ziet u welke tolwegen er in Spanje zijn per 2022.
Spaanse tolwegen autopistas
Bron: https://www.viat.es/donde-utilizarlo/en-autopistas-espanolas

Spaanse Costa's

Tips reizen in Spanje

Lees hier tips over het reizen van, naar en in Spanje.

4.2/5 - (10 stemmen)

10 gedachtes over “Spanje toltarieven

  1. U rijdt naar Malaga via de Spaanse Costa del Sol route. Dit betreft de autosnelweg AP-7, het traject tussen de Frans-Spaanse grens tot aan Zuid-Spanje. Sinds eind 2021 zijn grote delen van de AP-7 tolvrij geworden. Het gedeelte tussen de Franse grens bij Perpignan en Alicante is tolvrij. Vanaf Alicante tot aan Vera betaalt u tol ter hoogte van € 19,- voor een reguliere personenauto prijspeil 2022. Vanaf Vera tot aan Malaga rijdt u weer zonder tol.
   Redactie tolberekenen.nl

  1. Het klopt dat in Spanje heel veel snelwegen tolvrij zijn geworden sinds eind 2021. Het kan zijn dat er nog een klein stukje tolweg resteert, deze trajecten zijn minimaal.

  1. In Spanje zijn de afgelopen jaren veel tolwegen tolvrij geworden, en wordt de tol op andere tolwegen de komende jaren afgeschaft. U moet in Spanje zo’n 19 euro tol betalen vanaf de Franse grens naar Biarritz. Diverse online routeplanners geven trouwens vrij goed de kosten van brandstof en tol weer, zoals de AWNB Routeplanner.
   Redactie Tolberekenen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *