Frankrijk Corona

Reizen naar Frankrijk is toegestaan

Laatst bijgewerkt 27 juni 2021

U kunt vanaf 25 juni 2021 weer reizen naar Frankrijk. Wel dient u een bewijs te hebben dat u geen Corona heeft. Dit kan op verschillende manieren. En u dient een ondertekende verklaring bij u te hebben.

Coronaregels Frankrijk

Er gelden kortgezegd de volgende regels bij het reizen naar Frankrijk voor personen vanaf 11 jaar. Kijk welke optie voor u van toepassing is.

 • 1. U bent 2 weken of langer geleden volledig gevaccineerd met Pfizer, Moderna of Astra Zeneca;
  Volledig vaccinatiebewijs door middel van het Coronabewijs of het gele vaccinatieboekje met de stempels
 • 2. U bent 4 weken of langer geleden volledig gevaccineerd met Janssen;
  Volledig vaccinatiebewijs door middel van het Coronabewijs of het gele vaccinatieboekje met de stempels
 • 3. U bent onlangs (korter dan 2 weken geleden) gevaccineerd tegen Corona of heeft u nog niet de Corona-vaccinatie gekregen;
  Een negatieve PCR-test niet ouder dan 72 uur
  Een negatieve antigeentest niet ouder dan 72 uur
 • 4. U heeft eerder Corona gehad;
  Het positieve resultaat van uw PCR- of antigeentest dat 15 dagen of ouder is, maar niet ouder dan 6 maanden. Hierin moet expliciet staan dat u genezen bent van COVID-19.

Coronabewijs

Vanaf 1 juli 2021 kunt u naar Frankrijk reizen met het zogenaamde EU Digitale Corona Certificaat (DCC) ofwel het Coronabewijs. Vanaf 1 juli 2021 is het Coronabewijs of DCC beschikbaar via de CoronaCheck-app. U moet dan wel tijdig, minimaal 2 weken eerder dan de reis, gevaccineerd zijn door de GGD of uw huisarts. Installeer deze op tijd op uw telefoon, en importeer op tijd uw vaccinatiegegevens via uw DigiD. Zolang het Coronabewijs het geldig wordt in Europa, wordt het ouderwetse gele vaccinatieboekje met stempels met bevestiging van de vaccinaties van de GGD of uw huisarts geaccepteerd als vaccinatiebewijs. Let op; daarnaast dient een getekende verklaring bij u te hebben, zie verder in dit artikel.

Getekende verklaring

De ANWB geeft aan dat u, naast uw Coronabewijs of Vaccinatieboekje, in alle gevallen ook een getekende “verklaring op erewoord” bij zich moet hebben. Dit is een ingevulde en ondertekende verklaring waarin u verklaart geen Coronaklachten te hebben. U kunt deze online downloaden, uitprinten en invullen.

Controle Corona in Frankrijk

Hou er rekening mee dat u extra gecontroleerd kunt worden. De ervaringen van toeristen die in Frankrijk zijn geweest, zijn nog wisselend. De meeste Nederlanders geven aan dat zijn gewoon ongehinderd kunnen doorrijden, maar de vraag is wat de Franse overheid gaat doen bij het openen van het toeristenseizoen. Als zij op de drukken weekenden bij de grenzen gaan controleren, dan is er kans op enorme files. Hou hier rekening mee het plannen van uw reis. De boetes bij het niet voldoen aan bovenstaande eisen bedragen minimaal € 135,- per persoon en kunnen oplopen tot aanzienlijke bedragen.

Zomervakantie 2021 Frankrijk

Het reisadvies van de Nederlandse overheid voor Frankrijk is per 25 juni jl. ‘geel’. Dit houdt in dat u naar Frankrijk kunt reizen, maar dat er wel veiligheidsrisico’s gelden. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken noemt als specifieke veiligheidsrisico’s terrorisme, criminaliteit en natuurgeweld. Hou de actuele stand goed in de gaten. De verwachting is dat de meeste landen in Zuid-Europa deze zomer het advies ‘geel’ blijven behouden en dat alle Europeanen gewoon op vakantie kunnen.

En wat zijn de verwachtingen voor het reisadvies naar Frankrijk voor het najaar van 2021? De verwachtingen voor na de zomer zijn nog onduidelijk. In het najaar kan de situatie weer veranderen. Als Frankrijk weer naar het reisadvies ‘oranje’ terug verkleurt, dan gelden er weer beperkingen, en zijn alleen noodzakelijke reizen toegestaan.

4/5 - (1 stemmen)

Een gedachte over “Frankrijk Corona

 1. Er is op dit moment, maart 2021, helemaal geen algehele lockdown in Frankrijk. Er is alleen een avondklok van 18.00 tot 6.00. En in een paar regio’s ook een weekend lockdown. Bijna alle winkels zijn open.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *