Frankrijk Corona

Frankrijk reisadvies

Niet noodzakelijke reizen naar Frankrijk zijn niet toegestaan

Laatst bijgewerkt 1 maart 2021

U kunt niet vrijelijk reizen naar Frankrijk. Er geldt een algehele lock down tot nader order, en de verwachting is dat deze wordt verlengd tot in elk geval april 2021. Fransen mogen hun huis alleen uit met een ingevuld formulier van het doel van hun reis en met een verklaring dat men geen Covid-19 symptomen heeft. Heeft u een tweede huis in Frankrijk, dan wordt dat niet op voorhand als noodzakelijke reden om te reizen gezien. En hou er rekening mee dat u na terugkeer tien dagen in thuisquarantaine moet. Verder geldt er in Frankrijk een verhoogde staat van paraatheid vanwege de diverse aanslagen de afgelopen maanden. Hou er rekening mee dat u extra gecontroleerd kunt worden.

Meivakantie 2021 en zomervakantie 2021 Frankrijk

Het reisadvies van de Nederlandse overheid voor Frankrijk is ‘oranje’. Dit houdt in dat geadviseerd wordt om alleen naar Frankrijk te reizen wanneer dat echt noodzakelijk is. Een vakantie valt daar niet onder. Hou de actuele stand goed in de gaten. Als Frankrijk weer naar het reisadvies ‘geel’ terug verkleurt, dan kan worden overwogen om deze meivakantie of zomervakantie wel naar Frankrijk te gaan.

Een gedachte over “Frankrijk Corona

  1. Er is op dit moment, maart 2021, helemaal geen algehele lockdown in Frankrijk. Er is alleen een avondklok van 18.00 tot 6.00. En in een paar regio’s ook een weekend lockdown. Bijna alle winkels zijn open.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *