Duitsland milieuvignet

In Duitsland geldt voor diverse steden een tolvignet. Daarnaast zal er per 2019 een algemene tolheffing op de Duitse snelwegen gaan gelden. Dit geldt voor de zogenaamde bondswegen en niet voor regionale en lokale wegen.

Milieusticker Umweltzone

In Duitsland nemen het aantal steden en gebieden rap toe waar een zogenaamde Umweltzone-sticker (Umweltplakette in goed Duits) benodigd is. Let wel; op de snelwegen is de milieusticker niet nodig. Deze sticker koop je eenmalig en is onbeperkt geldig, gekoppeld aan het kenteken van je auto.
Voor welke regio’s of steden moet je de milieusticker aanvragen? Op de website Umweltzonen kan je eenvoudig via een kaart zien welke steden en gebieden het betreft. Voor vrijwel het gehele Ruhrgebied en alle grote Duitse steden is al de sticker nodig.

Kosten milieusticker

De milieusticker kost ongeveer € 5,- in het geval je deze in Duitsland koopt, en ongeveer € 15,00 als je deze vooraf online in Nederland koopt. Er is niet een helder overzicht waar je eenvoudig deze sticker in Duitsland kan kopen, dus het kan een risico zijn om zonder sticker op pad te gaan.

Bekijk op onderstaande kaart de belangrijkste bestemmingen in Duitsland.

3/5 - (1 stemmen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *